Deel deze pagina

Verzenden

NIEUW: 'Milieu-informatie à la carte'

Op www.milieurapport.be vind je actuele informatie over het milieu: data, analyses en evaluaties over de verschillende milieuverstoringen in Vlaanderen. En voortaan is het ook mogelijk die informatie aan te passen aan je eigen noden en deze te delen met anderen. Daarom is de website uitgebreid met drie nieuwe functies. Hiermee willen we deze rijke bron aan milieu-informatie beter ontsluiten en zo onze bijdrage aan het milieudebat in Vlaanderen verder versterken.

1. Maak je eigen indicatorrapport

Selecteer enkele indicatoren en stel zelf een indicatorrapport samen. Hoe? Klik op  rechtsboven in de gewenste indicatorfiches, en vervolgens op  in de zwarte balk bovenaan het scherm. Daarna kan je het indicatorrapport nog vervolledigen en de mailadressen opgeven van de gewenste ontvangers. In één beweging kan je het zelf samengestelde indicatorrapport dus ook toesturen aan anderen. Je krijgt dan per e-mail een link toegestuurd naar het indicatorrapport onder de vorm van een PDF. Deze bevat je geselecteerde informatie in een leesbare en overzichtelijke vorm, met onder andere een inhoudstafel en linken naar andere milieu-informatie en contactpersonen.

2. Figuren afstemmen op eigen noden

De statische figuren in de indicatorfiches worden de komende maanden vervangen door dynamische exemplaren. Daarop kan je inzoomen (slepen cursor) en datareeksen weglaten (klikken in legende) in functie van de eigen noden. De data achter de figuur worden zichtbaar wanneer je met de cursor over die figuur beweegt.

Iedere figuur beschikt over een eigen webadres. Bij overname van een figuur op je eigen website, past de inhoud zich automatisch aan zodra MIRA de indicator actualiseert (bij integreren URL via ‘Maak link naar deze figuur’). Via de knop kan je figuren ook downloaden als PNG, JPEG, PDF of vectorbestand (hoge resolutie), en de achterliggende data als Excelbestand. Een voorbeeld van een dynamische figuur vind je hier.

3. Abonneer je op actuele milieu-informatie

Bij iedere indicator kan je door rechtsboven aan te klikken je e-mailadres invullen, waarna je automatisch verwittigd wordt bij actualisatie van een milieu-indicator.

Bemerk tot slot het icoon in de linkermarge van iedere webpagina. Hiermee kan je makkelijk milieu-informatie van www.milieurapport.be delen met anderen op Facebook, Twitter, Google+ of LinkedIn. En vanop onze website kan je ook informatie delen per e-mail.

Benieuwd? Test het zelf even uit en laat ons weten wat je ervan vindt!