Deel deze pagina

Verzenden

Studiedag Topicrapport 'Transitie naar een duurzaam landbouw- en voedingssysteem in Vlaanderen: een systeemanalyse' op 5 november 2012

sfeerbeeld studiedag topicrapport landbouw en voeding
© Michiel Mels  

Maandag 5 november stellen MIRA (Milieurapport Vlaanderen) en het departement Landbouw en Visserij tijdens een studiedag hun topicrapport over landbouw en voeding voor. Naast een systeemanalyse van het huidige landbouw- en voedingsmodel, biedt het topicrapport ook innovaties op weg naar duurzaamheid. Deelname is gratis.

De wereldbevolking blijft groeien, hulpbronnen worden schaarser en de klimaatverandering wordt steeds belangrijker. Hoe kan de landbouw binnen deze context voor gezonde voeding zorgen met een productiesysteem dat de draagkracht van de aarde en de mensen respecteert?

In het topicrapport 'Transitie naar een duurzaam landbouw- en voedingssysteem in Vlaanderen: een systeemanalyse' wordt de organisatie van onze voedselproductie en -consumptie van grond tot mond kritisch onder de loep genomen. Daarnaast wordt een hele reeks innovaties voorgesteld die kunnen inspireren om het huidige systeem op weg te zetten naar meer duurzaamheid. Om het nieuwe rapport in te leiden, organiseert de VMM een studiedag met toelichting van de auteurs en een reflectie van Krijn J. Poppe, Nederlands expert landbouwtransitie.

De studiedag gaat door op maandag 5 november om 9.30 u. in het Auditorium van de VMM, Dr. De Moorstraat 24-26, 9300 Aalst.
De inschrijvingen zijn afgesloten. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

o Lees het volledige programma van de studiedag (pdf, 173 KB)